Grasland

Grasland

 

KAS 27%

Kalkammonsalpeter is de meest gebruikte kunstmest voor grasland. Deze kunstmest bevat 27 % stikstof, waarvan de helft in ammoniumvorm en de andere helft in nitraatvorm. De KAS is verkrijgbaar in de bulk, per bigbag, in 25kg zakken en los af te halen vanaf de loods.

 

KAS Zwavel

KAS Zwavel is Kalkammonsalpeter waar 13% Zwaveltrioxide aan toegevoegd is. Zwavel draag bij aan de ontwikkeling van eiwitten, aminozuren en vitaminen. Een tekort aan Zwavel kan, evenals een stikstofgebrek, leiden tot een eiwittekort in het gras. De KAS Zwavel is verkrijgbaar in de bulk en per bigbag.

 

Novurea

Novurea is een kunstmest met 46% gestabiliseerd stikstof. De efficiënte stikstofbenutting van Novurea is te vergelijken met die van de KAS. Omdat de Novurea 70% meer stikstof bevat dan KAS betekend dit dat er meer hectares met een volle strooier gestrooid kunnen worden en er minder transport en opslag nodig is. Novurea is verkrijgbaar in de bulk en per bigbag.

 

Novurea + S

Novurea + S is een kunstmest met 38% stikstof en 18% Zwaveltrioxide. Zwavel draag bij aan de ontwikkeling van eiwitten, aminozuren en vitaminen. Een tekort aan Zwavel kan, evenals een stikstofgebrek, leiden tot een eiwittekort in het gras. Novurea + S is verkrijgbaar in de bulk en per bigbag.

 

Sulfan

Sulfan is een fabrieksmatige kunstmest met 24% stikstof en 15% Zwaveltrioxide. Het voordeel van Sulfan is dat elke korrel stikstof en zwavel bevat (in tegenstelling tot bijv. KAS Zwavel). Dit zorgt voor een betere verdeling van de stikstof en zwavel over het grasland. Sulfan is verkrijgbaar in de bulk en per bigbag.