Vochtrijke diervoeders

Aardappelpersvezels

 

Een breed inzetbaar voer, wat bovendien zonder af te dekken goed houdbaar is. Ideaal als afdekmiddel voor diverse kuilen. De voederwaarde (vooral zetmeel) stimuleert sterk het eiwitgehalte in de melk, vooral in combinatie met najaarsgras. Vanuit een flexibele planning leveren wij vezels vlot met onze eigen dubbel gestuurde vezeltrailer. Bovendien ontvangt u een aantrekkelijke korting (tot €3,70 per ton) wanneer u een doorvoercontract bij ons afsluit. Met daarop nog een 2% incassokorting brengt u dat bij de goedkoopste aardappelvezel leverancier van Friesland!

 

Snijmais

Bijna onmisbaar in een melkveerantsoen! Snijmais levert naast bestendig zetmeel ook structuur en is daarmee de rustgever in de pens van de koe. Snijmais (zowel vers als uit de kuil) wordt door ons zorgvuldig geselecteerd, waarmee wij aan uw specifieke kwaliteitseisen kunnen voldoen. Snijmais is vlot en flexibel leverbaar vanuit de kuil en wordt verkocht op basis van een analyse. U kunt deze los ontvangen om zelf in te kuilen, maar ook in een slurf om de kosten en moeite van het inkuilen te besparen. Wij hebben vaak verschillende bulten kuilmais in de handel, waardoor u zelf kunt kiezen welke analyse en welke prijs het beste bij u past. Ook verse snijmais in het seizoen kopen is een prima optie, hiermee heeft u maar één keer kosten van het inkuilen en bent u vaak het voordeligst uit!

 

Voeraardappelen

Een makkelijk ruwvoer, waar uw veestapel een duidelijke voorkeur voor heeft. Voeraardappelen zijn eenvoudig te verwerken en zetten goed aan in de melk of vleesproductie van uw koeien. Onze voeraardappelen worden schoon af geleverd, wat betekent dat ze nagenoeg grond, rot en spruitvrij zijn. De aardappelen zijn minstens 2 á 3 weken goed houdbaar, afhankelijk van de buitentemperatuur. Voeraardappelen zijn verkrijgbaar van eind oktober tot in april en vlot leverbaar met onze kipper (± 20 ton) of met de vrachtauto (± 35 ton). Voor meer informatie en de actuele prijzen, neemt u gerust contact met ons op.

 

Bierbostel

Een eiwitrijk bijproduct uit de bierbrouwerij, wat prima past in een melkveerantsoen. Bierbostel is een product met een hoog bestendig eiwitgehalte, wat bijdraagt aan de conditie van uw veestapel en het melkeiwitgehalte verhoogt. Bierbostel wordt geleverd per volle vracht (30-35 ton), zowel los op het erf als in een slurf. Bij een losse vracht is het van belang de bostel goed af te dekken, bij voorkeur met een laagje veevoederzout. Bierbostel wordt berekend per procent droge stof (gemiddeld 22%) en is het hele jaar leverbaar, waardoor dit een prima product is om van door te voeren.