Schapen

Schapenbrok:  Als standaard brok voor de schapen hebben wij het hele jaar door de schapenbrok van Fuite in ons assortiment. Dit is een uitstekende aanvulling op het ruwvoer en is daardoor een prima onderhoudsbrok voor ooien. De brok is zeer smakelijk en zit vol met goede aanvullende voedingstoffen. Daarnaast is de brok ook uitstekend als bijvoeding in schralere perioden. Kortom, een prima onderhoudsbrok die het hele jaar door uw schapen in goed gezondheid houdt.

Schapenkorrel HE: Voor schapen in de drachtige periode hebben wij de schapenkorrel HE (hoog energie) in ons assortiment. Dit mengvoer heeft de juiste hoeveelheid energie en eiwitten die een ooi nodig heeft in haar drachtige periode. Ook zorgt deze korrel voor een grotere melkgift bij lacterende ooien. Tot slot zorgt de brok er ook nog voor dat de energiebehoefte van de ooi aan het einde van haar dracht gedekt blijft, ook als de voederopname iets daalt. Kortom, deze dunne korrel vult (naast het standaard onderhoud) alle extra behoeften van uw schapen aan, die nodig zijn in en rond de dracht.

Lammerengroeikorrel: Als mestbrok voor uw lammeren hebben wij de lammerengroeikorrel van Fuite in ons assortiment. Deze korrel zorgt voor een goede groei van uw lammeren en kan daarbij onbeperkt gevoerd worden. Ook dit product is het hele jaar verkrijgbaar. Dit mengvoer bestaat uit veel zetmeel en hoogwaardige eiwitten, dit zorgt er voor dat de korrel nog smakelijker wordt. Daarnaast zitten er ook nog extra voedingscomponenten in, die urinestenen voorkomen. Kortom, een uiterst geschikte brok voor het verder groeien en ontwikkelen van uw lammeren.

L&S Muesli: Bij jonge lammeren is een goede ontwikkeling van de pens van groot belang, om later een optimale vertering van voedsel te krijgen. Hiervoor is de L&S muesli van Havens uiterst geschikt, vanwege een grote hoeveelheid vezels. Daarnaast is de muesli kopervrij, waardoor men op een veilige manier voldoende energie en eiwitten kan verstrekken. De L&S muesli is verkrijgbaar in zakken van 25 kg en in een big-box van ca. 540 kg.

MPB-mix: Voor wat extra ruwvoer hebben wij de MPB-mix van Gedizo in ons assortiment. De MPB-mix is een speciale mix die bestaat uit Mais, Perspulp en Bierbostel. Deze speciale samenstelling bevordert de melkgift, het eiwitgehalte en zorgt voor een goede gezondheid van uw schapen. De MPB-mix verkrijgbaar in een handige vacuüm 25 kg verpakking, waarin zelfs zo’n vochtige mix goed blijft. Voor de iets grotere schapenhouders is er per pallet vol een aantrekkelijke palletkorting beschikbaar, met als grote voordeel dat zo’n pallet zelf in de regen buiten kan staan zonder dat het product hierdoor verkeerd wordt.

Krulpulp: Als smakelijke bijvoeder bij een eiwitrijk rantsoen bij schapen hebben wij een krulpulp in ons assortiment. De krulpulp is zeer gemakkelijk bij te voeren, bevat veel suiker en is daardoor erg smakelijk. In tegenstelling tot pulpbrok hoeft je krulpulp niet perse te weken voordat je het kan voeren, maar om het iets te verdunnen is het product wel geschikt om iets aan te mengen met water. Het product is in combinatie met gras uiterst geschikt en ook geen probleem voor lammeren. Voor het gebruik is het ook zeer makkelijk dat de krulpulp niet over datum raakt, zolang het droog wordt bewaart. Kortom, als suikerrijke bijvoeder is de krulpulp ideaal en zeer smakelijk.